Lantzkampen

Sveriges radio P1 i samarbete med Sveriges Radio Jämtland

Lantzkampen i P1 gästsänder direkt från Storsjöteatern. Välkomna att se P1s populära frågesport med riksbekanta östersundsprofiler som tävlar i att veta mest om veckans nyheter!

Putte Eby, event- och besöksnäringsstrateg tävlar med Elin Olofsson, författare. I det andra laget hörs och syns Hanna Wagenius, jurist och tidigare ordförande i Centerns ungdomsförbund och Kalle Olsson, socialdemokratisk riksdagsledamot. Programledaren Annika Lantz har som alltid stöd av domaren Sara Lövestam som till vardags är författare.

För att vara ett tävlingsprogram är det förvånansvärt få som bryr sig om vilka som vinner. I stället njuts det av gästernas espri i kombination med ett potpurri av ljudillustrationer från veckan som gått och som på sinnrika sätt omvandlats till tävlingsfrågor av den utomordentliga redaktionen Annika Lantz och Anna-Karin Ivarsson och praktikanten Johan Ågren. På senare tid har också programmet stor hjälp av lyssnarna som skickar in tips på ljudklipp till lantzkampen@sverigesradio.se .

Ronderna i Lantzkampen är lika föränderliga som själva nyhetsflödet men är alltid tydliga och adekvata. Lantzkampen räds inte rubriker som: ”Fifa eller tecknat?” eller ”Även journalister och minister kan ha fel”. Andra ronder är återkommande, som ”Hur slutar det?”, ”Vad pratar hen om” och ”Sant eller Falskt” också kallad ”Snabbfrågorna”.


Kort och gott: Lantzkampen är en frågesport där det är lika svårt att ha rätt som att ha helt och hållet fel.


Storsjöteaterns foajé 9 december kl. 18:00-19:00
Gratis entré

Lantzkampen

Storsjöteatern

 9 december kl. 18:00-19:00

  Fritt inträde

  Bar/Café - Storsjöteaterns foajé