Sam Outlaw (US) Albin & Johannes Söderlund - Country Friday

"Angeleno by Sam Outlaw. Just beyond great songwriting. What a record." - Ryan Adams

IF Popgeni presenterar stolt, i nära samarbete med Sensus och Region Jämtland Härjedalen Kultur, årtiondets finaste countrykväll i Teatersalongen:
-Sam Outlaw(US)
-Albin & Johannes Söderlund(från Lumberjack & The Suits)
Fredag 28 oktober
Baren öppnar 18:30, Dörrarna öppnar 19:00, Konserten startar 19:30
Biljetter- OBS! Numrerade platser: http://www.ticketmaster.se/event/sam-outlaw-biljetter/442441

Det här blir den största konsert vi ordnat förutom de två RRR-festivalerna. För två år sedan hade vi besök av Jason Isbell. När nu Sam Outlaw kommer hit så har vi inom lyckats få hit de två kanske hetaste namnen inom den nya vågen ...av country/americana. Sam Outlaws konsert blir den enda i hela Norra Sverige och för att fler ska få plats väljer vi den här gången att hålla konserten inne i Teatersalongen. Den här typen av country med starka texter framförs i USA ofta i de stora konserthusen inför sittande publik så att alla nyanser i låtarna ska nå ut mer än vad de gör i en klubb/bar-miljö. Eftersom Sam Outlaw spelar dagen före bluesfestivalen har tillresande också en möjlighet att uppleva två helkvällar med lysande bluesbaserad musik.
Sam Outlaw
Äkta kvalitet räcker långt, även i det överbefolkade gyttret av musik som råder 2016. Nog för att det hjälper en hel del att befinna sig på rätt plats, få uppmärksamhet av rätt personer vid rätt tidpunkt och allt det där, men har du en medfödd musiktalang och spelar in skivor som välter murar kan det vara fullt tillräckligt för att till synes komma från ingenstans och skapa stor uppståndelse.
Med sin varma sångröst och rätt dresskod skulle han kunna vara klippt och skuren för att perfekt passa in i mallen av en klassisk country stjärna. Men Sam Outlaw är långt ifrån någon vanlig honky-tonkare.
Född Sam Morgan, Outlaw är hans mammas flicknamn, växte upp i San Diego, södra Kalifornien med en bred musikalisk diet av sina föräldrars kärlek till västkust country, 50-talets Bakerfield sound och 70-tals pop.
Det var tänkt att han själv skulle producera debutalbumet ”Angeleno”. Men när bandets trumslagare Joachim Cooder spelade upp några tidiga demoinspelning för sin legendariske far, Ry Cooder, så ändrades förutsättningarna plötsligt. Ry Cooder tände på alla cylindrar och bad om att få sitta med i bandet för att bekanta sig med låtmaterialet och avgöra hur man på bästa sätt skulle ta vara på det grandiosa låtmaterialet. ”Angeleno” spelades in i Los Angeles med bandmedlemmar som far och son Cooder, Bo Koster (My Morning Jacket), Taylor Goldsmit (Dawes), Gabe Witcher (Punch Brothers) och Chuy Guzmán (Linda Ronstadt). Albumet genomsyras av finaste sortens traditionell country och man kan inte undvika att höra fragment av exempel Glen Campbell's crossover country och George Straits traditionella sound.
Själv kallar Sam det gärna ”SoCal country”. Sam Outlaw är utan tvivel ett av de hetaste namnen inom genren just nu och inget annat än en solklar drömbokning för IF Popgeni.
På den vägen är det. Sam Outlaw är något stort på spåren, och hans felfritt verkställda countrymusik kommer under många år framöver att vara en kraft att räkna med.
Våren 2016 ordnade Rootsy Sam Outlaws första spelningar i Sverige. Mottagandet var översvallande med utsålda konserter och hyllande recensioner. När Sam Outlaw nu kommer åter för en serie spelningar framträder han som duo på samma sätt som i våras med Sam själv på sång och gitarr tillsammans mycket fina singersongwritern Molly Jenson på sång och gitarr. Molly medverkar också på Sams debutalbum
Bilder och mer info om Sam Outlaw: http://rootsymusic.se/artist.asp?CArtist=3966

Johannes & Albin Söderlund
Lumberjack & The Suits är ett av de mest älskade banden på den lokala scenen för de som älskar alla former av traditionell amerikansk musik. Förra året avslutade de hela Rolling Rootsy Revue när de klev in på scenen efter Justin Townes Earle och gjorde ett bejublat framträdande.
Den här fredagskvällen i Teatersalongen kommer att inledas på finaste sätt när bröderna Johannes & Albin Söderlund från Lumberjack & The Suits kommer att bjuda på några egna melodier och några lånade av andra.

 

Reverend Baron

Skateboard och rock har alltid hängt ihop. I somras gjorde Vintage Trouble stor succé på Storsjöyran och med där på gitarr är Malmös mest legendariske skateboardåkare, hallägare, butiksägare, designer m.m. Nalle Colt.

Men den 28 oktober blir det ännu större - då kommer Reverend Baron. Ett namn som inte säger ett dugg i skatekretsar. Men nämner man Danny Garcia så vet alla som följde skateboardscenen och filmer från södra Kalifornien från slutet av 1990-talet vem det är. Sponsrad av de största firmorna, med i flera av de viktigaste filmerna. Och det var musiken i skateboardfilmerna som blev vägen in till en annan satsning. Namnet Reverend Baron bara dök upp och han tyckte det passade. De senaste tre-fyra åren har han gjort sig ett namn på den lokala musikscenen i södra Kalifornien. Några fina hyllade skivor har kommit och konserterna har varit många.

Fredag den 28 oktober kommer Danny Garcia att framträda två gånger på Storsjöteatern i Östersund. Del kommer han under namnet Reverend Baron att göra ett helt eget sätt mellan bröderna Johannes & Albin Söderlund och Sam Outlaw och sedan kommer han att vara en del i Sam Outlaws fina trio som kommer att bjuda på Sams så hyllade låtar med tydliga rötter i just Södra Kalifornien. Molly Jenson är för övrigt den tredje delen i trion. Sam Outlaw har med Ry Cooder-producerade ”Angeleno” gjort vad vi och många anser är 2010-talets allra finaste album inom country/americana. Klassisk country, trallvänlig pop, mexikanskt, rock, en skön musikalisk blandning och väldigt starka låtar. Hyllad över hela världen. En av de mest spännande nya countryartisterna i världen just nu.
 

Fredag den 28 oktober – Storsjöteatern salongen- ”Country Friday” (Insläpp från 19.00. Konsertstart 19.30)

  • Sam Outlaw(US)

  • Reverend Baron (US)

  • Johannes & Albin Söderlund (Z)

Reverend Baron Instagram: https://www.instagram.com/reverendbaron/

Sam Outlaw foton: http://rootsymusic.se/artist.asp?CArtist=3966

 

Sam Outlaw

Storsjöteatern

 28 oktober

 19:30 - 22:30

 275 SEK

 Förköp: http://www.ticketmaster.se

 Bar